Apa Itu Bitcoin Faucet? Senarai Bitcoin Faucet Terbaik

Sebenarnya terdapat banyak cara yang boleh Anda lakukan untuk meningkatkan bilangan aset Bitcoin yang Anda ada, seperti trading, mining, dan airdrop.

Mungkin Anda sudah biasa dengan tiga cara ini, tetapi sebagai tambahan kepada cara-cara ini ada cara lain iaitu Bitcoin Faucet.

Apa itu Bitcoin faucet?

Bagi Anda yang masih tidak tahu dengan cara ini adalah wajar untuk mempunyai soalan ini.

Okay, jangan risau kerana dalam artikel ini akan dibincangkan dalam cabaran penuh Bitcoin faucet. Mari kita lihat artikel ini!

Apa Maksud Bitcoin Faucet?

apa maksud bitcoin faucet

Pada asasnya definisi Bitcoin faucet adalah aplikasi atau platform atau laman web yang memberikan Bitcoin secara percuma dalam selang masa tertentu.

Platform ini disediakan secara percuma kepada semua orang. Hanya saja orang yang ingin menggunakan platform ini mesti mendaftar dengan memasukkan e-mel yang ada pada peserta.

Dalam kes ini Bitcoin faucet menawarkan pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan untuk dibayar dalam bentuk Bitcoin.

Terdapat banyak aktiviti yang boleh dilakukan, seperti menonton iklan, melengkapkan captchas, mengklik pautan dan sebagainya.

Adakah Bitcoin Faucet Benar-Benar Membayar?

Di sesetengah platform atau laman web yang menyediakan faucet, mereka sebenarnya membayar atau memberi reward dalam bentuk Bitcoin.

Reward akan Anda dapat apabila Anda telah berjaya menyelesaikan pelbagai tugas yang diberikan.

Kebanyakan penganjur faucet akan memberikan maklumat yang berkaitan dengan berapa banyak Bitcoin yang akan mereka berikan jika peserta berjaya menyelesaikan tugas mereka.

Senarai Bitcoin Faucets yang Sah

Anda perlu tahu bahawa terdapat banyak penganjur Bitcoin faucet yang sah. Berikut adalah beberapa penganjur faucet yang sah:

  • 99Bitcoins
  • CryptoAddicted
  • MoonBitcoin
  • Free Bitcoin
  • Cointply
  • BTCClicks
  • Family BTC
  • dan sebagainya

Beberapa penganjur faucet di atas memang sah dan terbukti tidak melakukan penipuan.

Ini kerana mereka mematuhi semua prosedur yang sedia ada, seperti memberikan tugas yang munasabah dan tidak membahayakan peserta.

Penganjur Faucet dikatakan melakukan penipuan jika mereka tidak memberikan jumlah reward yang sesuai atau tidak memberikan semua reward yang telah dijanjikan.

Di samping itu, penganjur faucet yang tidak dibenarkan, biasanya memberikan tugas yang tidak wajar dan cenderung membahayakan peserta.

Untuk mendapatkan Bitcoin secara percuma melalui program faucet yang sah, Anda boleh melawati beberapa website yang dinyatakan di atas.

Selain daripada mereka memberi manfaat kepada penggunanya, mereka juga sangat popular.

Oleh itu, Anda boleh memastikan bahawa penganjur faucet yang dinyatakan di atas adalah selamat dan boleh dipercayai.

Anda perlu ingat bahawa setiap penganjur sudah tentu mempunyai terma dan syarat yang berbeza.

Malah ada beberapa penganjur yang memberikan reward percuma yang boleh claimed dalam tempoh 5 hingga 30 minit, bergantung kepada terma dan syarat setiap penganjur.

Bitcoin Faucet Terbaik di Malaysia

bitcoin faucet terbaik di malaysia

Terdapat beberapa penyedia Bitcoin faucet yang terbaik dan sah di Malaysia. Pihak penganjur faucet ini menyediakan pelbagai jenis kemudahan kepada para peserta.

Oleh itu ia digunakan secara meluas oleh orang yang ingin mendapatkan Bitcoin secara percuma. Berikut adalah beberapa penganjur faucet terbaik di Malaysia:

1. 99Bitcoins

Penganjur faucet pertama yang dipercayai ialah 99Bitcoins, yang menyediakan reward dalam bentuk cryptocurrency setiap 5 minit dalam jumlah tertentu.

Sehingga kini, 99Bitcoins telah membayar lebih daripada 1,256,429,219 Satoshi kepada penggunanya.

Walau bagaimanapun, 99Bitcoins mempunyai peraturan bahawa dalam satu hari, bilangan klaim tidak boleh melebihi 120 kali.

Jika pengguna melanggar peraturan ini, mereka akan dikenakan penalti dalam bentuk banned kekal dan tidak akan dapat menarik balik aset cryptocurrency yang telah diperoleh sebelum ini.

2. CryptoAddicted

Penganjur faucet kedua ialah CryptoAddicted, yang menyediakan jumlah pembayaran yang agak besar dalam satu tuntutan.

Jika dibandingkan dengan 99Bitcoins, sudah tentu CryptoAddicted memberikan pembayaran yang lebih tinggi.

Tetapi, masa klaim adalah terhad yang boleh dilakukan setiap 30 minit. Setiap pengguna membuat klaim, website akan memaparkan jumlah terkini aset Satoshi yang telah dikumpulkan pengguna.

Kelebihan yang dirasai oleh pengguna dalam menggunakan laman web ini ialah tiada bayaran yang dikenakan kepada pengguna.

Jadi, pengguna boleh bebas menggunakan pelbagai ciri yang telah disediakan.

3. Moon Bitcoin

Cadangan terakhir untuk penganjur Bitcoin faucet terbaik ialah Moon Bitcoin. Laman web ini sama seperti penganjur faucet lain yang dibincangkan di atas, Moon Bitcoin juga berkongsi aset Satoshi secara percuma.

Tidak seperti kebanyakan penganjur lain, Moon Bitcoin menawarkan kebebasan dari segi pengeluaran yang boleh dibuat pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja.

Jadi, pengguna boleh membuat pengeluaran aset yang telah berjaya diperolehi sesuka hati.

Selain itu, terdapat satu lagi kelebihan Moon Bitcoin, iaitu ia membebaskan pengguna untuk membuat klaim sekerap dan seminimum mungkin.

Semua pembayaran yang dibuat dalam Moon Bitcoin akan dibuat serta-merta dan akan dipindahkan terus ke akaun CoinPot pengguna.

CoinPot ialah dompet mikro kripto, yang boleh digunakan untuk menyimpan kripto buat sementara waktu.

Di samping itu, Moon Bitcoin juga menawarkan program rujukan yang memberikan bonus 1% untuk setiap rujukan aktif yang Anda jemput.

Strategi Untuk Membuat Wang Daripada Bitcoin

strategi untuk membuat wang daripada bitcoin

Sebenarnya, terdapat banyak strategi yang boleh Anda lakukan untuk mendapatkan wang melalui Bitcoin, seperti trading dan juga menyertai acara faucet yang memberikan Bitcoin secara percuma.

Ini tentunya bergantung kepada motivasi setiap individu. Dalam kes ini, jika Anda mempunyai Bitcoin, sudah tentu Anda mesti terus memantau keadaan harga Bitcoin.

Dalam kes ini, Anda dikehendaki berhati-hati semasa membuat transaksi dalam pasaran cryptocurrency, contohnya seperti membeli semasa harga turun dan menjual apabila harga naik.

Jadi, Anda akan mendapat profit daripada perbezaan antara harga jual dan belian aset kripto.