Rasmi Pinjaman Wang Segera 24 Jam Tanpa Dokumen, Slip Gaji

Di Malaysia pada masa ini memang banyak bank atau institusi kewangan lain yang menawarkan pinjaman.

Tetapi tidak semua pinjaman ditawarkan oleh institusi rasmi di Malaysia, jadi Anda perlu berhati-hati. Adakah Anda memerlukan wang segera?

Ingin memohon pinjaman wang segera tanpa dokumen dan slip gaji? Ini agak sukar.

Ini kerana hanya terdapat beberapa (sikit) institusi kewangan rasmi di Malaysia yang menawarkan pinjaman segera tanpa dokumen dan slip gaji.

Okay, dalam artikel kali ini, kami akan membincangkan secara terperinci tentang maklumat tentang pinjaman segera 24 jam tanpa dokumen dan slip gaji dari institusi kewangan rasmi di Malaysia.

Apa Itu Pinjaman Wang Segera?

apa itu pinjaman wang segera

Pinjaman wang segera ialah pelan pinjaman yang permohonannya boleh diluluskan dalam masa yang singkat atau cepat oleh bank atau institusi kewangan.

Jenis pinjaman ini pada asasnya dikenali dengan beberapa nama, iaitu pinjaman tunai pendahuluan, pinjaman gaji, atau pinjaman along.

Anda perlu tahu bahawa ada beberapa jenis pinjaman wang segera, ada yang bercagar, ada yang tidak bercagar, ada yang konvensional, dan ada yang Islamik.

Sudah tentu Anda boleh menggunakannya untuk memenuhi semua keperluan kewangan kecemasan Anda dan mesti dibayar balik dalam tempoh masa cepat.

Anda perlu ingat bahawa pinjaman ini adalah sejenis pinjaman peribadi yang mempunyai tempoh bayaran balik yang agak singkat jika dibandingkan dengan jenis pinjaman lain.

Petua untuk Mengetahui Syarikat Pinjaman Wang Dipercayai

petua untuk mengetahui syarikat pinjaman wang dipercayai

Jika Anda merasa sukar untuk membezakan antara syarikat kewangan yang boleh dipercayai dan tidak boleh dipercayai, Anda boleh menyemak beberapa cadangan pinjaman duit segera 24 jam yang dijamin rasmi dan sah di Malaysia.

Kami mempunyai beberapa petua yang boleh Anda gunakan untuk mengetahui syarikat pinjaman wang yang boleh dipercayai, iaitu seperti berikut:

1. Portofolio

Anda sudah tentu memerlukan nasihat untuk dapat menentukan pelan pinjaman yang sesuai dengan keperluan dan kebolehan Anda.

Dalam kes ini, Anda perlu memilih syarikat yang mempunyai portfolio yang mempunyai ramai pelabur swasta dan pelabur korporat. Sudah tentu lebih banyak pilihan adalah lebih baik.

Pada asasnya, ini bukan sahaja memberi Anda pinjaman alternatif, tetapi juga akan menunjukkan bahawa syarikat boleh memberikan pinjaman untuk Anda.

2. Pengalaman

Anda perlu ingat bahawa adalah sangat penting untuk Anda memilih syarikat pinjaman wang rasmi.

Selain itu, pilih syarikat yang telah lama menjalankan aktiviti perniagaan dalam sektor kewangan dan sudah mempunyai reputasi yang baik.

Syarikat yang rasmi, berpengalaman dalam sektor kewangan, dan mempunyai reputasi yang baik sudah tentu mendapat kepercayaan ramai orang.

3. Kepakaran

Anda perlu tahu bahawa institusi kewangan atau pemberi pinjaman yang pakar dalam hanya satu atau dua jenis pinjaman adalah pilihan terbaik.

Ya, ia lebih baik daripada syarikat kewangan atau pemberi pinjaman yang menawarkan semua jenis pinjaman untuk semua orang.

Sebagai sebuah syarikat kewangan yang mempunyai kepakaran khas, sudah tentu akan mempunyai pengetahuan yang mendalam untuk membantu Anda mendapatkan pinjaman terbaik untuk keadaan Anda.

4. Telus

Syarikat kewangan atau pemberi pinjaman sudah tentu perlu berterus terang ​​dengan Anda tentang semua syarat yang berkaitan dengan pinjaman yang mereka tawarkan.

Dalam kes ini, syarikat kewangan mesti dapat menjelaskan semua prosedur atau proses untuk boleh memohon pinjaman.

5. Professional

Institusi kewangan atau pemberi pinjaman sepatutnya dapat memberitahu Anda jika mereka merasakan mereka tidak dapat melayani Anda.

Dalam kes ini, Anda boleh menyemak pelan pinjaman yang mereka tawarkan di laman web atau datang terus ke cawangan terdekat.

Ingat, Anda perlu berhati-hati terhadap iklan yang mengelirukan. Pemberi pinjaman juga tidak boleh mengubah syarat secara tiba-tiba.

Jika mana-mana institusi kewangan mengubah terma atau syarat yang berkaitan dengan pinjaman yang mereka tawarkan, ini bermakna institusi kewangan itu tidak jujur ​​dan tidak profesional.

Pinjaman Duit Segera Tanpa Dokumen atau Slip Gaji

pinjaman duit segera tanpa dokumen atau slip gaji

Terdapat beberapa bank atau institusi kewangan yang sah dan dipercayai di Malaysia yang menawarkan pinjaman wang segera 24 jam tanpa dokumen atau slip gaji.

Senarai bank atau institusi kewangan yang menawarkan pinjaman wang segera 24 jam tanpa dokumen atau slip gaji:

 • AEON Credit Service (M) Berhad
 • CIMB Bank Berhad
 • Maybank (Malayan Banking Berhad)

Jika diminta memilih antara beberapa pilihan di atas, saya mengesyorkan pelan pinjaman yang ditawarkan oleh AEON.

Untuk mengetahui maklumat lebih lengkap tentang pinjaman yang ditawarkan oleh setiap bank yang disenaraikan di atas, Anda boleh melayari laman web rasmi.

Syarat Kelayakan Pinjaman Duit Segera Tanpa Dokumen

syarat kelayakan pinjaman duit segera tanpa dokumen

Walaupun pinjaman yang ditawarkan oleh bank atau institusi kewangan tanpa dokumen, itu tidak bermakna tidak mempunyai syarat.

Terdapat beberapa syarat umum yang perlu Anda penuhi untuk boleh memohon pinjaman ini, iaitu seperti berikut:

Siapa Boleh MohonWarganegara Malaysia yang terbukti dengan Kad ID
Kelayakan GajiPendapatan atau gaji sebulan sekurang-kurangnya RM800 sebulan
Kelayakan UsiaBerusia 18 tahun ke atas
Kelayakan Dokumen1. Mempunyai IC asli
2. Sijil pendaftaran perniagaan syarikat (untuk Anda yang mempunyai syarikat sendiri)
3. Penyata bank 6 bulan
4. BE/F Borang dan Resit Pembayaran Cukai (tidak semua institusi kewangan meminta)

Pinjaman Duit Tanpa Slip Gaji AEON

aeon icash personal financing

Untuk pinjaman duit tanpa slip gaji yang ditawarkan oleh AEON, terdapat jadual jumlah pinjaman yang boleh Anda lakukan di sana.

Untuk maklumat lebih terperinci, Anda boleh menyemak di laman web rasmi AEON Malaysia.

Anda hanya memerlukan sehingga 3 hari untuk mengetahui sama ada permohonan pinjaman yang Anda mohon lulus atau tidak.

Jika dokumen serta rekod peribadi Anda baik tanpa sebarang masalah, proses biasanya akan menjadi lebih cepat.

Cara Buat Pinjaman Wang Segera 24 Jam Maybank

maybank personal loan

Jika Anda adalah pelanggan Maybank dan sudah mempunyai kad kredit yang ditawarkan oleh Maybank, maka Anda boleh memohon pinjaman di Maybank.

Dalam kes ini, Anda boleh memohon pinjaman sebanyak RM10,000 menggunakan kad kredit yang Anda miliki.

Salah satu kelebihan yang ditawarkan oleh Maybank ialah tiada caj pemprosesan seperti pinjaman yang ditawarkan oleh institusi kewangan lain.

Selain itu, kadar faedah yang dikenakan juga adalah percuma dan permohonan Anda akan diluluskan dalam masa 24 jam.

Terdapat beberapa langkah yang boleh Anda lakukan untuk memohon pinjaman di Maybank, iaitu seperti berikut:

 • Masuk ke laman web Maybank2u (https://www.maybank2u.com.my/home/m2u/common/login.do).
 • Login > Klik Apply di bar menu sebelah kanan atas
 • Klik tab Card
 • Klik Get Ezycash di bahagian bawah Ezycash
 • Pilih Credit Card yang Anda ada
 • Pilih akaun yang Anda ingin gunakan sebagai tempat untuk menerima wang
 • Masukkan jumlah wang
 • Pilih Ezycash yang Anda mahu
 • Tick bahagian Terms and Conditions dan Product Disclosure Sheet
 • Klik Submit
 • Minta dan masukkan nombor TAC
 • Selesai, permohonan Anda telah lengkap

Cara Buat Pinjaman Wang Segera Citibank

citibank personal loan

Seperti yang dijelaskan sebelum ini, selain Maybank, terdapat juga institusi kewangan lain yang turut menawarkan pinjaman dengan syarat mudah.

Citibank juga menawarkan pinjaman yang boleh Anda mohon dengan sangat mudah, jika Anda mempunyai kad kredit daripada Citibank.

Jumlah wang pinjaman yang Anda boleh mohon adalah sehingga puluhan ribu ringgit bergantung kepada kad kredit yang Anda miliki.

Tawaran pinjaman dari Citibank ini tentunya sangat sesuai untuk Anda yang memerlukan wang segera. Selain itu, pinjaman ini juga mempunyai kadar faedah yang agak rendah.

Anda akan menerima maklumat tentang permohonan yang telah Anda serahkan dalam masa 2 hingga 3 hari kerja. Jika berjaya, wang akan masuk ke akaun bank Anda.