Tentang Kami • AsasKewangan.com

Tentang Kami

AsasKewangan.com adalah laman web yang menyediakan pelbagai maklumat mengenai kewangan. Beberapa perkara yang dibincangkan adalah seperti berikut:

  • Crypto
  • Saham
  • Pelaburan

Sebanyak mungkin kami menyediakan maklumat yang mudah difahami untuk Anda, boleh menjadi rujukan dan menambah maklumat untuk ditambahkan pada wawasan Anda. Berikut adalah beberapa petikan yang kami petik daripada beberapa orang yang berjaya:

“Sekiranya kita tidak cukup luar biasa dalam satu industri, jadi kita akan cepat dilupakan oleh industri lain yang lebih baik dari segi teknologi dan kewangan.” – Nadiem Makarim

“Kami percaya bahawa kejayaan hanya dapat dicapai dengan membantu orang lain menjadi lebih berjaya.” – William Tanuwijaya

“Apabila Anda miskin, tidak berjaya, semua kata-kata bijak Anda berbunyi seperti kentut. Tetapi apabila Anda berjaya dan kaya, kentut Anda terdengar sangat bijak dan memberi inspirasi.” – Jack Ma

Ingatlah menemukan diri Anda bukan obsesi tapi dedikasi. Berusaha untuk mencipta peluang, mencapai visi dengan tenaga penuh, memberi tumpuan kepada matlamat Anda dan mencapai impian Anda.

Menyerah atau bahkan berhenti bukanlah pilihan yang tepat. Tetapkan matlamat utama dan jangan ubah plan. Gapailah satu gol, menunggu bukan cara yang betul kerana masa hanya sesaat.

Sediakan peluru untuk mencapai visi. Jangan lupa bahwa teknologi sangat penting sekarang. Buat segala macam inovasi dengan teknologi.

Kini tiba masanya untuk berfikir:

“Besok Minggu saya akan menginspirasi siapa, nanti di sore hari saya akan mengubah apa, dan besok Senin saya akan meluncurkan pekerjaan apa lagi” – Najwa Shihab

Mudah-mudahan bahan yang disediakan asaskewangan.com boleh berguna untuk Anda. Jika sesiapa perlu ditambah atau dibaiki, sila hubungi kami.

Salam Profit..!!

Slogan

Tetapkan Matlamat Kewangan, Buat Sampai Jadi

Galeri