2 Kad Kredit American Express Terbaik di Malaysia

Pada era moden ini, kad kredit yang ditawarkan oleh institusi kewangan bank sangat memudahkan kita untuk membuat transaksi pembayaran.

Oleh itu, terdapat banyak institusi kewangan bank yang menawarkan produk kad kredit dengan pelbagai kelebihan dan kekurangan masing-masing.

Salah satu produk kad kredit yang ramai orang cari ialah kad kredit American Express. Adakah Anda sedang mencari yang terbaik?

Okay, dalam artikel ini, kami akan menerangkan sepenuhnya tentang beberapa cadangan kad kredit American Express terbaik di Malaysia.

Apa Itu Kad Kredit American Express?

cadangan senarai kad kredit american express terbaik di malaysia

Kad kredit American Express ialah kad kredit yang menggunakan skim pembayaran kad kredit yang berasal dari Amex (Syarikat American Express).

Anda perlu tahu bahawa Amex ialah sebuah syarikat yang terlibat dalam perkhidmatan kewangan dari Amerika Syarikat dan menyediakan perkhidmatan kewangan di seluruh dunia.

Amex tidak sama dengan Visa, MasterCard dan UnionPay yang tidak mengeluarkan kad kredit.

Anda perlu tahu bahawa Amex menawarkan kad kredit terus kepada pelanggan dan institusi kewangan yang menggunakan perkhidmatan mereka.

American Express Company ialah sebuah syarikat yang mula beroperasi pada tahun 1850 dan menawarkan pelbagai perkhidmatan, bukan hanya perkhidmatan kewangan.

Syarikat itu memulakan perniagaannya dalam perkhidmatan kewangan sekitar akhir tahun 1890. Hari ini, Amex menawarkan pelbagai perkhidmatan dan produk kewangan.

Kad kredit yang ditawarkan oleh Amex adalah salah satu kad kredit paling popular di dunia.

Kad kredit ini biasanya dimiliki oleh mereka yang mempunyai skor kredit yang baik dan sering ke luar negara.

Kad Kredit American Express Terbaik di Malaysia

Berikut adalah 2 cadangan untuk kad kredit Amex terbaik di Malaysia yang ditawarkan oleh institusi kewangan sah di Malaysia.

1. Maybank American Express Cash Back Gold

maybank american express cash back gold

Maybank American Express Cash Back Gold ialah kad kredit Amex yang ditawarkan oleh Maybank yang menawarkan ciri rabat tunai (cash back) tanpa perbelanjaan minimum dan tiada had pada setiap transaksi.

Antara yang menarik tentang kad kredit ini ialah Anda akan mendapat rebat tunai sebanyak yang Anda mahukan. Selain itu, kad kredit ini turut dilengkapi dengan beberapa ciri menarik lain, seperti:

  • Pelan pindahan baki (Balance transfer palan)
  • Pelan bayaran ansuran mudah (Easy payment plan)
  • Ansuran tunai (Cash advance)
Kadar Faedah15% p.a
Yuran TahunanRM70 (Tahun pertama adalah percuma)
Kelayakan GajiGaji kasar RM2,500 Sebulan atau RM30,000 Setahun
Kelayakan Umur21 tahun untuk pemegang kad utama (Principal) , dan 18 tahun untuk pemegang tambahan (Supplementary)
Ciri Menarik1. Rebat Tunai (Cashback)
2. Pindahan Baki
3. Ansuran Tunai
4. Ganjaran Petrol
5. Bayaran Ansuran Mudah

2. Maybank 2 Gold Cards

maybank 2 gold cards

Maybank sememangnya salah satu institusi kewangan bank terbaik di Malaysia. Oleh itu, tidak hairanlah semua perkhidmatan dan produk yang ditawarkannya adalah antara yang terbaik.

Salah satu produk kad kredit Maybank yang paling popular ialah Maybank 2 Gold Cards. Kad kredit ini adalah salah satu jenis kad kredit Amex yang boleh dikatakan sangat unik. Kenapa?

Ini kerana dengan setiap kelulusan kad ini, Anda akan menerima satu kad kredit Maybank 2 MasterCard atau Visa secara percuma.

Kadar Faedah15% p.a
Yuran TahunanPercuma
Kelayakan GajiGaji kasar RM2,500 Sebulan atau RM30,000 Setahun
Kelayakan Umur21 tahun untuk pemegang kad utama (Principal) , dan 18 tahun untuk pemegang tambahan (Supplementary)
Ciri Menarik1. Rebat Tunai (Cashback)
2. Pindahan Baki
3. Ansuran Tunai
4. Ganjaran Petrol
5. Bayaran Ansuran Mudah
6. Premium
7. Ganjaran (Rewards)